Dit filmpje doet oplichter na vijf jaar de das om (video)

Andy Lee House wilde zijn verzekeringsmaatschappij veel centjes afhandig maken, maar hij had de pech dat er iemand met een camera ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’ was. Het was in 2009 een YouTubevideo die heel wat bekijks had: een Bugatti Veyron die pardoes een meer inrijdt in Texas. Andy maakte zijn verzekeringsmaatschappij […]

Andy Lee House wilde zijn verzekeringsmaatschappij veel centjes afhandig maken, maar hij had de pech dat er iemand met een camera ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’ was.


Het was in 2009 een YouTubevideo die heel wat bekijks had: een Bugatti Veyron die pardoes een meer inrijdt in Texas. Andy maakte zijn verzekeringsmaatschappij wijs dat zijn gsm belde, hij die wilde nemen, er intussen een pelikaan kwam aanvliegen, hij die pelikaan wilde ontwijken én ondertussen nog eens naar een mug sloeg die op zijn zenuwen werkte, maar een te bruuske stuurbeweging maakte en zijn Bugatti per ongeluk de vernieling inreed.

Die verzekeringsmaatschappij vond dat echter nogal veel pech in één keer en bovendien: Andy had de Bugatti verzekerd voor (omgerekend) anderhalf miljoen euro, terwijl hij hem ‘slechts’ de helft had betaald.

Dan kwam er ook nog eens iemand met onderstaand filmpje op de proppen. Een toevallige passant had zoiets van ‘zo’n Veyron ziet ge niet alle dagen, filmen maar’ en zag de auto plots het water induiken: dat was natuurlijk de moeite om op YouTube te delen. Op dat filmpje was geen pelikaan te zien, zo merkte de verzekeringsmaatschappij scherp op. Het werd een zaak voor de rechtbank.

Nu, vijf jaar later, gaf Andy toe dat hij de verzekeringsmaatschappij wat lichter wilde maken. ‘Schuldig aan fraude’, zo luidt het verdict. Uitspraak volgt weldra: Andy riskeert twintig jaar cel. Onder het bewuste filmpje: (SL)

Reacties

wpDiscuz