Vlaams Belang-campagne met An-Sofie Dewinter gaat internationaal (video)

De spraakmakende affiche, waarop boerka-babe An-Sofie Dewinter in bikini en nikab prijkt, gaat over de landsgrenzen heen. Het Amerikaanse Fox News bracht een bezoek aan papa Filip Dewinter en vroeg zich af waarom hij zijn dochter als uithangbord gebruikt voor een ophefmakende campagne tegen islamisering.An-Sofie Dewinter, dochter van het Vlaams Belang-kopstuk, verleende haar verrukkelijke lijf […]

De spraakmakende affiche, waarop boerka-babe An-Sofie Dewinter in bikini en nikab prijkt, gaat over de landsgrenzen heen. Het Amerikaanse Fox News bracht een bezoek aan papa Filip Dewinter en vroeg zich af waarom hij zijn dochter als uithangbord gebruikt voor een ophefmakende campagne tegen islamisering.
An-Sofie Dewinter, dochter van het Vlaams Belang-kopstuk, verleende haar verrukkelijke lijf aan een controversiële affichecampagne en is sindsdien het boegbeeld van ‘Vrouwen tegen islamisering’. De spraakmakende actie heeft Filip Dewinter geen windeieren gelegd, want hij kreeg namelijk internationale persaandacht. Toen een journalist van het Amerikaanse rechts-conservatieve Fox News de ophefmakende foto ontdekte, vloog hij prompt naar België voor een openhartig gesprek met Filip en zijn dochter. Gisteren werd de reportage in de USA uitgezonden.

Fox News speelt in op de vraag of het verantwoord is van Dewinter om zijn dochter te laten poseren voor een actie tegen islamisering. Beiden geven immers toe dat ze al doodsbedreigingen en haatmails kregen naar aanleiding van de foto waarop ook ‘Islam of vrijheid?’ staat. “Ik deed het uit vrije wil”, aldus de dochter de Vlaams Belanger. “Ze is twintig jaar en kiest zelf wat ze doet”, reageert Filip Dewinter.

Dat de campagne stof doet opwaaien, hadden ze wel verwacht ten huize Dewinter. Maar de Vlaams Belanger wou naar eigen zeggen enkel shockeren en discussie uitlokken. De bedreigingen schrikken vader en dochter niet af, maar toch trok het tweetal naar de politie voor aangifte. (HB)

Bekijk de reportage van Fox News hier:

Reacties

wpDiscuz