Dodelijk gewonde buschauffeur houdt hoofd koel en redt 24 levens (video)

Een Chinese buschauffeur die aan 90 per uur geraakt werd door een stuk metaal dat zijn voorruit doorboorde, is uitgeroepen tot nationale held. Want ondanks de helse pijn wist Wu Bin toch zijn bus aan de kant te zetten en zijn 24 passagiers in veiligheid te brengen. De man bezweek intussen aan zijn verwondingen. De […]

Een Chinese buschauffeur die aan 90 per uur geraakt werd door een stuk metaal dat zijn voorruit doorboorde, is uitgeroepen tot nationale held. Want ondanks de helse pijn wist Wu Bin toch zijn bus aan de kant te zetten en zijn 24 passagiers in veiligheid te brengen. De man bezweek intussen aan zijn verwondingen.

De Chinese staatstelevisie zond zondag de dramatische beveiligingsbeelden uit die op de bus werden opgenomen. Daarop is te zien hoe een groot stuk metaal (wellicht van een vrachtwagen die in de tegenovergestelde richting reed) door de voorruit van de bus heen vliegt en Wu Bin achterover pegelt. De 48-jarige chauffeur kronkelt van de pijn maar weet zijn bus alsnog veilig aan de kant te zetten. Bin slaagt er ook nog in zijn knipperlichten aan te zetten en waarschuwt de passagiers dat ze goed moeten uitkijken bij het uitstappen. Seconden later zou hij instorten.

Een onvoorstelbare prestatie, menen artsen. “Bin werd door het stuk metaal aan zijn buik en armen geraakt. Zijn lever werd ernstig beschadigd en hij brak drie ribben. De man moet vreselijk veel pijn hebben geleden. Het is onwaarschijnlijk dat hij nog zo heeft kunnen handelen”, aldus een dokter.

De buschauffeur die vier dagen na het ongeval alsnog aan zijn verwondingen bezweek, werd intussen uitgeroepen tot nationale held. De plaatselijke autoriteiten noemen Wu die “een eenvoudig leven leidde tot hij de heldenstatus bereikte” een voorbeeld voor velen. (AH)

Reacties

wpDiscuz