Dolle stieren en halfnaakte meiden in de straten van Pamplona (fotospecial)

Dit weekend vonden in het Spaanse Pamplona de jaarlijkse stierenrennen plaats. Een feest dat gepaard gaat met de nodige liters drank en vleugjes naakt.Eerst wordt er duchtig gefeest in de straten, waarna traditioneel zes stieren in diezelfde nauwe straten losgelaten worden. Al dan niet dronken waaghalzen worden, met witte kleding en een rode sjaal, achterna […]

Dit weekend vonden in het Spaanse Pamplona de jaarlijkse stierenrennen plaats. Een feest dat gepaard gaat met de nodige liters drank en vleugjes naakt.

Eerst wordt er duchtig gefeest in de straten, waarna traditioneel zes stieren in diezelfde nauwe straten losgelaten worden. Al dan niet dronken waaghalzen worden, met witte kleding en een rode sjaal, achterna gezeten door de woeste beesten en af en toe komen daar natuurlijk ongelukken van. Zondagavond geraakten drie buitenlandse toeristen en een Spanjaard gewond. Dat valt eigenlijk nog mee, want vorig jaar vielen er tijdens de feestelijkheden 38 gewonden en sinds het ontstaan van de stierenrennen in 1924 bekochten al 15 mensen dit met hun leven. (SL)

Reacties

wpDiscuz