Doodsbedreigingen voor Bart Debie na Facebookrel Vlaams Belang

Dat het Vlaams Belang al enige tijd met interne wrijvingen sukkelt, is geen geheim. Het nieuws over de dramatische achteruitgang van Marie-Rose Morel zorgt echter voor bijkomende spanningen.Toeval of niet, maar op de Facebookpagina van Valérie Seyns, de partner van Bart Debie, verscheen gisteren na het bericht over de gezondheidstoestand van Morel het volgende: ‘Valérie […]

Dat het Vlaams Belang al enige tijd met interne wrijvingen sukkelt, is geen geheim. Het nieuws over de dramatische achteruitgang van Marie-Rose Morel zorgt echter voor bijkomende spanningen.
Toeval of niet, maar op de Facebookpagina van Valérie Seyns, de partner van Bart Debie, verscheen gisteren na het bericht over de gezondheidstoestand van Morel het volgende: ‘Valérie Seyns vraagt zich af of het einde nu werkelijk in zicht is. Laat ons hopen!’.

Niet veel later kwam de eerste reactie binnen van Bart Debie, die er aan toevoegde ‘Leg de champagne maar al koud!’. Enkele uren later voegde Julie Kegels, die aan de rol is met de ex-man van Morel, er ‘Hehe :-)’ aan toe, een reactie die al snel terug verwijderd werd. Ook Sandy Neel, een partijmedewerkster, vond de status van Seyns blijkbaar plezant, want ze had de ‘vind ik leuk’ knop aangevinkt.

Voor Frank Vanhecke was de maat vol. Hij veroordeelt deze reacties omdat politieke conflicten menselijkheid niet mogen verdringen. En dat is wat er gebeurd is. Voor hem is het duidelijk: ofwel verdwijnen dergelijke mensen uit de partij, ofwel stapt hij zelf op.

Na de niet mis te verstane boodschap van Vanhecke werd de status van Seyns aangevuld met bijkomende comments. De vreugde op Facebook zou veroorzaakt zijn door de toekenning van een vergunning voor een handelspand in Brussel. Voor de top van het Vlaams Belang geloofwaardig, al zal het de komende dagen verder onderzocht worden. De beide personeelsleden (Debie werkt als criminaliteitsexpert voor het Vlaams Belang) blijven voorlopig in dienst.

Frank Vanhecke is echter zeker van zijn stuk, want hij maakte deze heisa al eens eerder mee: toen Marie-Rose Morel aankondigde dat ze terug hervallen was, had Debie al ‘it’s a beautiful day’ op Facebook gepost.

Clint peilde naar een reactie bij Bart Debie, die herhaalt dat Frank Vanhecke zich schromelijk vergist. ‘De reactie op de status van mijn partner had niets te maken met de gezondheidstoestand van mevrouw Morel’, vertelde hij. De hele heisa die er ondertussen in de media verschenen is, heeft hem echter heel wat schade berokkend. Zo zou hij sinds de publicatie doodsbedreigingen en haatmails toegekregen hebben. Hij voerde dan ook overleg met zijn advocaten en stuurde een brief naar Frank Vanhecke, die niet reageerde. Debie wil deze zaak dan ook niet in de media uitvechten maar voor de rechtbank.

Over de eerdere reactie die verschenen was waarbij hij ‘it’s a beautiful day’ had gepost, kon hij ons nog meedelen dat hij toen op vakantie was in Portugal en niet op de hoogte was van het nieuws in verband met Marie-Rose Morel. Hij wees er nog eens op dat hij in geen enkele reactie verwezen heeft naar haar en dat hij het erg vindt dat de dame kanker heeft.

Wordt ongetwijfeld vervolgd, al is de hamvraag vooral hoe het met Morel gaat.(KA)

Reacties

wpDiscuz