Drie toeristen gewonden tijdens stierenrennen in Pamplona

In Pamplona, in het noorden van Spanje, zijn zaterdag de jaarlijkse feesten ter ere van de heilige San Fermin op gang geschoten. De feesten duren negen dagen, en zijn vooral bekend vanwege de stierenrennen. Daarbij zijn opnieuw verschillende gewonden gevallen. Door de crisis zakken minder Spanjaarden af naar de feesten. Onder de honderdduizenden buitenlandse toeristen […]

In Pamplona, in het noorden van Spanje, zijn zaterdag de jaarlijkse feesten ter ere van de heilige San Fermin op gang geschoten. De feesten duren negen dagen, en zijn vooral bekend vanwege de stierenrennen. Daarbij zijn opnieuw verschillende gewonden gevallen.

Door de crisis zakken minder Spanjaarden af naar de feesten. Onder de honderdduizenden buitenlandse toeristen zijn er steeds vaker Australiërs en Amerikanen.

De feesten gingen zaterdag van start met het afschieten van de traditionele vuurpijl (‘chupinazo’) vanop het balkon van het stadhuis op het centrale plein van Pamplona. De stierenrennen, waarbij elke dag om 8 uur ’s morgens zes vechtstieren door de nauwe straten van de stad worden gejaagd, starten zondag. Jongemannen, niet zelden al flink boven hun theewater, proberen dan hun viriliteit tentoon te spreiden door de stieren voor te blijven. Elk jaren vallen er honderden gewonden. Het aantal dodelijke slachtoffers sinds 1924 staat op vijftien. Het meest recente dodelijke incident gaat terug tot 2009.

Tot nu toe raakten drie buitenlandse toeristen gewond, ook al deden ze zelf niet mee aan het stierenrennen.

Belga Foto’s Reuters

Reacties

wpDiscuz