Dries van Langenhove betrapt door politie op ‘lockdownfeestje’, maar Dries heeft zijn antwoord al klaar

Driesje toch

De lockdown-maatregelen zijn ondertussen al stevig versoepeld, maar nog steeds is het verboden om in grote groepen samen te komen. Een barbecue organiseren met vrienden en familie wordt door de politie dus beloond met stevige boetes als je wordt betrapt.

Barbecue met 12 of 8 man?

Dries Van Langenhove, die eigenlijk een voorbeeldfunctie heeft, werd dit weekend ook daadwerkelijk betrapt op een zogenaamd ‘lockdownfeestje’. Het ging om een barbecue in Gent die duidelijk te luidruchtig was voor een buurman.

Hij belde de politie wegens overlast en al snel stonden zij aan de deur. Ze constateerde dat er 12 mensen aanwezig waren, alsook kamerlid Dries Van Langenhove. Er werd onmiddellijk een PV uitgeschreven en Dries en de andere aanwezigen zullen een boete van 250 euro moeten betalen.

Dries is gedegouteerd, maar is nochtans anti-lockdown feestjes

Ondertussen geeft Dries zijn fout toe, maar hij vindt het schandalig hoe zijn ‘accident de parcours’ wordt uitgesmeerd in de media. Het feit dat er werd gezegd dat ze met 12 aanwezig mensen waren en niet met 8 lijkt Van Langenhove nog het meeste dwars te zitten. Dat kan je volgens hem immers geen ‘lockdownfeestje’ noemen.

“Ik zat op rustige barbecue met 8 man, niet op “lockdownfeest”. Typisch dat alle kranten onzin beginnen spuien zónder mij te bellen. 0,0 journalistieke deontologie. Niettemin, als Kamerlid heb ik voorbeeldfunctie en had ik naar huis moeten gaan toen ik zag dat er te veel volk was.”

Hoe dan ook, is de aanwezigheid van Dries toch een beetje hypocriet. Hij was degene die namelijk twee maanden geleden mensen terecht wees (en hij had toen gelijk) omdat ze nog allemaal een laatste keer samen kwamen voor een ‘lockdownfeestje’. Dit zei hij op 14 maart namelijk:

“Een massa egoïstische Vlamingen: *gaat naar lockdownfeestjes en naar drukke horecazaken over de grens* Diezelfde groep Vlamingen wanneer volgende week door hun schuld ‘n échte lockdown zal moeten worden ingevoerd om de besmettingscurve toch een béétje onder controle te krijgen.”

Reacties

wpDiscuz