Duizenden onthalen koningspaar in Bergen

Na Leuven en Waver was het dinsdag de beurt aan Bergen, de hoofdplaats van de provincie Henegouwen, om koning Filip en koningin Mathilde een Blijde Intrede te bezorgen. Enkele duizenden belangstellenden, onder meer circa 4.000 scholieren, werden verwacht. Het enthousiaste onthaal door de scholieren werd alvast niet door regen getemperd. Onder kille herfstige temperatuur werd […]

Na Leuven en Waver was het dinsdag de beurt aan Bergen, de hoofdplaats van de provincie Henegouwen, om koning Filip en koningin Mathilde een Blijde Intrede te bezorgen. Enkele duizenden belangstellenden, onder meer circa 4.000 scholieren, werden verwacht. Het enthousiaste onthaal door de scholieren werd alvast niet door regen getemperd. Onder kille herfstige temperatuur werd traditioneel flink met honderden Belgische vlaggetjes gezwaaid.

Het koningspaar werd om 11 uur in het provinciehuis ontvangen door de nieuwe provinciegouverneur Tommy Leclercq, Waals minister-president Rudy Demotte en de stedelijke autoriteiten onder leiding van titelvoerend burgemeester Elio Di Rupo. Hij verwelkomde de wens van de koning om, ter gelegenheid van de Blijde Intrede, al de burgemeesters van de bezochte provincies te ontmoeten.

Na het ondertekenen van het Gulden Boek van de provincie, trok het koningspaar naar het stadhuis waar een werkvergadering is voorzien onder meer rond het project “Mons 2015”. Dan is Bergen immers de Europese cultuurhoofdstad. Na een werklunch, in aanwezigheid van onder meer Eric Domb, stichter van het park Pairi Daiza, en regisseur Franco Dragone, gaan koning Filip en koningin Mathilde langs om het beroemde aapje (“Aapje van de Grote Bewaker”), het stadssymbool, te aaien.

De Blijde Intrede zal een kleine drie uur duren en wordt besloten met het traditionele volksbad op de Grote Markt.

Belga Foto Belga

Reacties

wpDiscuz