Eerste met drone gearresteerde Amerikaan kent zijn straf

De eerste Amerikaan die met behulp van een drone gearresteerd wordt is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een half jaar effectief. Het gaat om een boer uit North-Dakota die in 2011 politiediensten terroriseerde. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite RT. Zes koeien liepen over naar de weiden van boer Rodney Brossart, die vervolgens weigerde om […]

De eerste Amerikaan die met behulp van een drone gearresteerd wordt is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een half jaar effectief. Het gaat om een boer uit North-Dakota die in 2011 politiediensten terroriseerde. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite RT.

Zes koeien liepen over naar de weiden van boer Rodney Brossart, die vervolgens weigerde om ze terug naar zijn buur te jagen. Er ontstond een hevige ruzie met de politie waarbij een SWAT-team tussenbeide moest komen. Omdat de situatie 16 uur later nog niet uitgeklaard was, stuurde de speciale eenheid een drone ter plaatse. Het vliegtuigje kon de politie duidelijk maken wanneer de kust veilig was om de boer te arresteren.

archieffoto

Reacties

wpDiscuz