In Engeland mogen moslims minderjarige meisjes verkrachten

Daar komt het toch op neer: een 18-jarige Marokkaan die in Birmingham woont verkrachtte een meisje van dertien. Maar omdat er verzachtende omstandigheden zijn, wordt hij niet gestraft. Half Engeland staat nu op zijn achterste poten. Adil Rashid leerde een meisje kennen op Facebook. Een maand of twee hadden ze met elkaar gechat en af […]

Daar komt het toch op neer: een 18-jarige Marokkaan die in Birmingham woont verkrachtte een meisje van dertien. Maar omdat er verzachtende omstandigheden zijn, wordt hij niet gestraft. Half Engeland staat nu op zijn achterste poten.

Adil Rashid leerde een meisje kennen op Facebook. Een maand of twee hadden ze met elkaar gechat en af en toe eens een telefoontje gepleegd. Na die twee maanden voelde Adil het kriebelen en sprak hij met het meisje af in een hotel in Nottingham. ‘Om te praten’ en dat deden ze ook, twee uur lang. Daarna ging Adil Rachid naar de badkamer. Toen hij terug buiten kwam, was een condoom om zijn stijve fluit het enige wat hij droeg. Hij rukte het meisje de kleren van het lijf en deed zijn ding. Vervolgens ging hij op zijn dooie gemak naar de moskee.

Het meisje vertelde wat haar overkomen was tegen haar vriendinnetje, die op haar beurt het verhaal aan het rollen bracht. Een week later werd Adil Rachid opgepakt door de politie.

Tegen de heren agenten vertelde hij wel degelijk wist dat hij had afgesproken met een dertienjarig meisje, maar dat hij aanvankelijk niks van plan was iets met haar te doen. Het meisje had hem echter verleid, en een condoom had hij altijd op zak, voor het geval dat.

In zijn gesprekken met gerechtspsychologen kwamen echter andere dingen aan het licht. Rashid gaat naar een islamitische school. Volgens de islam is het helemaal niet verboden om seks te hebben met een minderjarige en Rashid is eigenlijk helemaal niet op de hoogte van de Britse wetten. Bovendien heeft hij op die islamitische school geleerd dat vrouwen eigenlijk helemaal niks waard zijn. ‘Niet meer dan een lolly die op straat werd gegooid’, zo werd het letterlijk verwoord daar in die islamitische school.

Normaliter staan op de verkrachtingen van minderjarigen een zevental jaartjes gevangenisstraf in Groot-Brittannië, maar Rashid hoeft helemaal niet te gaan brommen. De rechter is namelijk van oordeel dat de arme Adil Rachid zich helemaal van geen kwaad bewust was. Hij vond een lolly op straat, raapte die op, likte er eens aan en gooide hem weer weg.

In Groot-Brittannië gaat het er nu in de sociale media en op diverse fora hard aan toe. Het gaat van ‘niet begrijpen van beslissing rechter’ tot ‘kogel in de kop’, ‘gevangenis’, ‘zeep laten vallen’ en veel meer van dat. (SL)

Reacties

wpDiscuz