Er ist wieder da: Significant deel van Duitsers wil opnieuw een Führer

Een nieuwe studie toont bijzonder denkpatroon bij Duitsers.

De Universiteit van Leipzig trok 2.240 aan hun mouw. En na het stellen van enkele welgemikte vragen, kwamen er bijzondere resultaten terug.

Zo wil 40% niet dat er nog meer moslims naar hun land komen. 11% vindt dan weer dat de Joden te veel invloed hebben op hun samenleving. Ook concluderen de onderzoekers dat extreem denken meer en meer aanvaard wordt.

Het meest opmerkelijke resultaat is ongetwijfeld dat maar liefst 10% terug een dictatuur wil. Hierbij zouden ze graag een centrale ‘leider’ willen die bestuurt in het belang van de natie. Ook zou die nieuwe Führer het land richting nieuwe glorietijden moeten leiden.

Nog een ‘leuk’ weetje: 12% vindt dat Duitsers beter zijn dan andere mensen. Laat dat nu net één van de stokpaardjes zijn waaraan Hitler zo’n 71 jaar geleden zijn gedachtegoed ophing. Ook voelt de helft zich als een vreemde in eigen land.

En net als in Duitslands duistere verleden, zijn zigeuners niet echt geliefd. Maar liefst de helft vindt dat ze niet thuishoren in het centrum van een stad. Ook afkeer van homo’s neemt toe tegenover een studie in 2011. Nu vindt 40% het niet gepast dat homo’s in het openbaar kussen. In 2011 was dat nog ‘maar’ 15%… Opmerkelijk, om het even zacht uit te drukken. (RVH)

Foto: © Photo News

Reacties

wpDiscuz