Ex-Syriëstrijder zit droogjes op Antwerpse Boekenbeurs te signeren (foto)

Een tijd geleden was het kot nog te klein toen Younes Delefortrie zijn radicaal zegje mocht doen in 'De Afspraak'. Nu zit de man op z'n dooie gemak op de Boekenbeurs.

Een tijd geleden was het kot nog te klein toen Younes Delefortrie zijn radicaal zegje mocht doen in ‘De Afspraak’. Nu zit de man op z’n dooie gemak op de boekenbeurs.

Altijd al eens een ex-Syriëstrijder in levende lijven willen zien? Dan heeft u nog tot morgen de tijd om eens een bezoekje te brengen aan de Antwerpse Boekenbeurs. Daar stelt de man trots zijn boek ‘Mijn persoonlijke jihad’ voor.

Opmerkelijk, vindt Filip Dewinter. “IS-terrorist Younes Delefortrie tekent zijn boek op de boekenbeurs; VB-auteurs worden geweigerd. #democratie”. Voor wie niet helemaal mee is, Younes is de man met uitspraken als “Osama bin Laden verdient een pluim voor de opofferingen die hij heeft gedaan”, “Ik ben niet teleurgesteld in wat ik in Syrië gezien heb” en andere straffe toeren.

We hadden graag geweten waarom het in godsnaam mogelijk is dat dergelijk individu zijn propaganda mag verspreiden, maar op het moment van schrijven nam er op de Boekenbeurs niemand op. Mogelijks waren ze zelf een handtekening gaan vragen. We blijven proberen. (RVH)

Reacties

wpDiscuz