“Experts Mexicaanse griep hadden banden met fabrikant vaccin”

Een derde van de wetenschappelijke experts die het vaccin tegen het H1N1-virus, beter bekend als de Mexicaanse griep, hadden aanbevolen, heeft banden met het farmaceuticabedrijf GSK. Dat beweert het tijdschrift Politique alvast. GSK kreeg het contract voor de vaccins toegewezen. Politique beweert dat maar liefst vijf van de vijftien experts van het wetenschappelijk comité van […]

Een derde van de wetenschappelijke experts die het vaccin tegen het H1N1-virus, beter bekend als de Mexicaanse griep, hadden aanbevolen, heeft banden met het farmaceuticabedrijf GSK. Dat beweert het tijdschrift Politique alvast.

GSK kreeg het contract voor de vaccins toegewezen. Politique beweert dat maar liefst vijf van de vijftien experts van het wetenschappelijk comité van het Interministerieel Commissariaat Influenza belangen had met het farmaciebedrijf. Ook voorzitter Marc Van Ranst zou betrokken zijn bij het belangenconflict.

Enkele experts kregen een vergoeding als consultant voor het bedrijf. Anderen ontvingen dan weer onderzoeksgelden van GSK.

Reacties

wpDiscuz