Familie en vrienden herdenken twintigste verjaardag van verdwijning Kim en Ken

Zaterdag is het precies twintig jaar geleden dat Kim (11) en Ken (8) Heyrman verdwenen in de buurt van het Sportpaleis in Antwerpen. Het lichaam van Kim werd een maand later uit het Asiadok gehaald, van Ken ontbreekt nog altijd elk spoor. Moeder Tinny Mast vindt de tijd nu rijp om Ken dood te laten […]

Zaterdag is het precies twintig jaar geleden dat Kim (11) en Ken (8) Heyrman verdwenen in de buurt van het Sportpaleis in Antwerpen. Het lichaam van Kim werd een maand later uit het Asiadok gehaald, van Ken ontbreekt nog altijd elk spoor. Moeder Tinny Mast vindt de tijd nu rijp om Ken dood te laten verklaren.

Kim en Ken vertrokken op 4 januari 1994 naar een vriendje, maar verdwenen dan spoorloos. Het meisje werd op 11 februari 1994 vermoord terug gevonden. Haar broertje onderging wellicht hetzelfde lot, al blijft de onzekerheid knagen bij zijn familie.

Tinny Mast drukte zaterdag in Het Laatste Nieuws de wens uit dat de Cel Verdwijningen nog een laatste keer op zoek gaat naar haar zoon, ook al beseft ze dat dat wellicht weinig zal opleveren. Anderzijds voelt ze zich na twintig jaar eindelijk klaar om Ken dood te laten verklaren. Dat zou in maart kunnen gebeuren via een procedure voor de rechtbank. Daarna zal de jongen nog een afscheidsplechtigheid krijgen.

Zaterdagavond namen enkele tientallen familieleden, vrienden, sympathisanten en ouders van andere vermiste kinderen deel aan een plechtigheid om de verdwijning van Kim en Ken te gedenken. Die vond zoals elk jaar plaats aan het monument dat voor hen werd opgericht aan het Asiadok. De aanwezigen lazen teksten en gedichten voor en legden bloemen neer bij het monument. Voor elk vermist kind werd met een bel gerinkeld. Op het einde van de plechtigheid werden witte ballonnen in de lucht gelaten.

Belga Foto Bert Hulselmans

Reacties

wpDiscuz