Frans onderzoek naar verkrachting Belgische vrouw door DSK News
Frans onderzoek naar verkrachting Belgische vrouw door DSK
News

Frans onderzoek naar verkrachting Belgische vrouw door DSK

In Frankrijk is de gevallen topman van het Internationaal Muntfonds Dominique Strauss Kahn nu ook het voorwerp van een onderzoek naar verkrachting, zo heeft het parket van Rijsel maandag bekendgemaakt.

Het gaat om een vooronderzoek naar feiten die onder de kwalificatie 'groepsverkrachting' kunnen vallen en die zich midden december 2010 in Washington hebben afgespeeld.

Carlton-affaire

Ze zijn aan het licht gekomen tijdens het onderzoek naar de zogenaamde Carlton-affaire in Noord-Frankrijk. Die draait rond georganiseerd souteneurschap, bendevorming, witwassen, afpersing, misbruik van vennootschapsgoederen, valsheid en gebruik ervan.

In het kader van het onderzoek in die Carlton-affaire had volgens eerdere berichten in de Franse media een 25-jarige Belgische vrouw tegenover de Franse en Belgische justitie Strauss-Kahn van verkrachting beschuldigd.

Wilde feestjes

Marie-Anne S. maakte deel uit van een aantal dames die tussen 15 en 18 december 2010 als 'escort girl' naar Washington werden gestuurd ten behoeve van wilde feestjes waarop de socialistische politicus aanwezig was.

S. was toen samen met de Belgische 26-jarige Aurélie D. in een hotelkamer waar volgens haar vier mannen aanwezig waren: Dominique Strauss-Kahn, de Franse politiecommissaris Jean-Christophe Lagarde, bedrijfsleider Fabrice Paszkowksi en David Roquet.

DSK zou volgens de 25-jarige vrouw seksueel geweld tegen haar hebben gebruikt. Nog volgens S. hebben de andere mensen in de kamer niet ingegrepen en Roquet zou zelfs haar handen hebben vastgehouden. D. heeft de feiten deels bevestigd. De prostituee heeft evenwel geen klacht ingediend.

Geen geweld volgens DSK

Strauss-Kahn zelf ontkent dat er die avond geweld is gebruikt. In mei vorig jaar werd DSK door een kamermeisje in New York beschuldigd van aanranding. Hij moest opstappen als hoofd van het Internationaal Muntfonds en mocht zijn ambities opbergen om presidentskandidaat te worden voor de Frans socialistische partij. Wegens een gebrek aan bewijs zag het openbaar ministerie in New York wel af van een vervolging.

Belga/NVDE Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties