Gaat koning Albert zijn luxejacht verkopen?

Zo ziet het er wel naar uit, ja. Onlangs raakte bekend dat Albert de naft voor zijn bootje niet meer kon financieren, maar nu zou het zelfs zo ver gekomen zijn dat hij overweegt om zijn boot op tweedehands.be te flikkeren. That’s my boy!Sinds zoonlief Filip aan de macht van ons land staat, gaat het […]

Zo ziet het er wel naar uit, ja. Onlangs raakte bekend dat Albert de naft voor zijn bootje niet meer kon financieren, maar nu zou het zelfs zo ver gekomen zijn dat hij overweegt om zijn boot op tweedehands.be te flikkeren. That’s my boy!
Sinds zoonlief Filip aan de macht van ons land staat, gaat het voor papa Albert van kwaad naar erger. Eerst realiseerde ie zich dat ie geen centen meer heeft om zijn luxejacht van 4,6 miljoen euro vol te pompen met naft. Nu denk hij er serieus over na om zijn plezierboot te verpatsen.

Albert liet De Alpa – een originele samenvoeging van ALbert en PAola – in 2009 op maat maken en hoefde bij de aankoop de btw niet te betalen. Dat kon omdat de jacht in Italië werd ingeschreven als militair vaartuig, en Albert destijds over een diplomatieke status beschikte. Ook handig was dat de nationale zeemacht het onderhoud voor hun rekening nam.

Helaas zijn de tijden veranderd en kan Albert geen beroep meer doen op zulke extralegale voordelen. Iets wat hij duidelijk onderschat heeft, want zo’n bootje van 27 meter onderhouden en in een haven parkeren kost behoorlijk wat centjes. Daarom lieten ze uitschijnen dat een boot geen prioriteit meer is voor hen en ze er wel eentje zullen huren voor een paar dagen.

Met andere woorden: geïnteresseerden houden binnenkort best tweedehands.be in het oog. Kans is reëel dat u binnenkort op een royaal schip vertoeft. (KDN)

Reacties

wpDiscuz