Geen blunders in zaak Ronald Janssen

De onderzoeksrechter en de parketmagistraten valt in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel niks te verwijten. Dat is het besluit van de Hoge Raad voor Justitie, die mogelijke fouten onderzocht in de jacht op seriedoder Ronald Janssen. Dat schrijft een krant van de Persgroep. Vorig jaar had het Comité P zich al […]

De onderzoeksrechter en de parketmagistraten valt in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel niks te verwijten. Dat is het besluit van de Hoge Raad voor Justitie, die mogelijke fouten onderzocht in de jacht op seriedoder Ronald Janssen. Dat schrijft een krant van de Persgroep.

Vorig jaar had het Comité P zich al scherp uitgesproken over het geknoei bij de politie in het moordonderzoek rond Van Uytsel. Janssen had immers in de maanden na haar dood al de aandacht getrokken van speurders. Tips waar niks mee werd gedaan.

Nu werd onderzocht of diezelfde fouten ook aan de onderzoeksrechter en/of zijn parketmagistraten ten laste gelegd konden worden. Dit onderzoek kwam er vooral op vraag van de ouders van Kevin Paulus en Shana Appeltans. Hun kinderen hadden immers nog in leven kunnen zijn als Janssen eerder was gevat.

De Hoge Raad voor Justitie stelt nu dat enkel fouten zijn gemaakt op niveau van de politiediensten, dus niet bij de onderzoeksrechter en parketmagistraten. Het komt erop neer dat de magistratuur niet op de hoogte was van het geknoei waardoor Janssen jarenlang ongemoeid bleef.

Foto Belga

Reacties

wpDiscuz