Geen uitlachtelevisie meer bij VT4?

Nu Woestijnvis zichzelf de eigenaar mag noemen van VT4, zal er het één en het ander gaan veranderen op de zender. Het mag dan wel allemaal een beetje speels en fout blijven, maar de boertige kantjes van programma’s als ‘Exotische liefde’ moeten eraf. Dat is toch wat ze nu beweren. Vooral het programma ‘Exotische liefde’, […]

Nu Woestijnvis zichzelf de eigenaar mag noemen van VT4, zal er het één en het ander gaan veranderen op de zender. Het mag dan wel allemaal een beetje speels en fout blijven, maar de boertige kantjes van programma’s als ‘Exotische liefde’ moeten eraf. Dat is toch wat ze nu beweren.


Vooral het programma ‘Exotische liefde’, daar konden we eens goed mee lachen. Geef toe, de Willy die een madam met een willy moest hebben en de excentrieke Johnie die zich keer op keer liet naaien door Russische oplichters (zie video onder)  waren toch grappig, niet? Het was dan ook een populair programma dat niet zomaar mag verdwijnen.

De programmadirecteur Liesbet Vrieleman is diezelfde mening toegedaan. Het programma zal terug op het scherm komen, maar dan zonder het ranzige randje. Want het woord ‘uitlachtelevisie’, dat hoort Liesbet niet zo graag. “Ik geef toe dat er naar ‘Exotische liefde’ werd gekeken om mensen uit te lachen, terwijl je mensen in hun waarde moet laten. De realiteit mag heus wel getoond worden, maar we moeten een beter evenwicht zoeken. Daarom zullen we meer aandacht geven aan de keuze van de mensen in het programma.” Want geef nu toe: in de vorige serie werd de uitspraak “Filippijnse mossel” in een andere context geplakt dan die eigenlijk was uitgesproken, en dat was toch niet echt netjes.

Maar goed, dat is wat Liesbet ervan zegt. Intussen is men naarstig op zoek naar nieuwe kandidaten om mee te spelen in het programma. Op diverse Filippijnse en Thaise fora sturen zij de leden een ‘standaardbericht’ (zie onder dit artikel) om hen op te roepen.

Eén lid van zo’n forum (die liever anoniem wenst te blijven) en wiens vrouw van het verre oosten komt, ging hier op in. Bij nader inzicht bleken zij ‘ongeschikt’ voor het programma. Maar met een dertiger die zelfstandig boekhouder is, in een mooi huis woont, een Audi A5 in de garage heeft staan en wiens oosterse vrouw er geen eigenaardige rituelen op nahoudt, daar valt niet mee te lachen natuurlijk. (SL)

Reacties

wpDiscuz