Hallucinante beelden van zware rellen in Anderlecht omdat 19-jarige bij ontsnapping aan politie overleed

Veel schade en het is wellicht nog niet voorbij

Gisteren was het niet bepaald een gezellige namiddag in Anderlecht. Maar liefst 100 relschoppers namen het op tegen de politie aan het Raadsplein en het metrostation Clemenceau. Een combi werd geplunderd en de relschoppers hebben zelfs een wapen van een agent gestolen.

Woede na overlijden van 19-jarige

De voornaamste reden voor deze rellen is het overlijden van de 19-jarige Adil afgelopen vrijdag. De politie wou de jongeman tegen houden door de coronamaatregelen, maar hij ging er vandoor op zijn scooter aan een zeer hoge snelheid. Tijdens zijn ontsnapping reed hij uiteindelijk frontaal in op de politie en kon geen hulp meer baten.

Sinds de dood van de tiener ging er in Anderlecht online de woorden #JusticePourAdil de ronde die op riepen om buiten te komen en de lockdown regels aan hun voeten te lappen. De oproep werd dus massaal beantwoord door 100 relschoppers. Ondertussen zijn er al zo’n 43 mensen opgepakt door de politie. Tijdens de rellen werden bushokjes en combi-wagens vernield. Er werd ook een dienstwapen gestolen waarmee werd geschoten.

In onderstaande video zie je enkele heftige beelden van de rellen. De burgemeester vreest dat er vandaag opnieuw rellen zouden kunnen volgen.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Pang

Gewoon met scherp schieten op dat uitschot

N. Ekschot

Dat was precies wat ik hier wilde schrijven. Zijn toch al niet de ‘burgers’ waar we blij van worden en de rest van het tuig zal zich vervolgens een stuk rustiger houden.

SHELSISTYSIX

is al jaren uit de hand aant lopen en idd eens kort en krachtig er door gaan. voorbeeldje stellen!

vinden ze nu normaal dat een ganster gaat vluchten en zich MORSDOOD rijd op een combi dat de ordehandhaving schuldig is????? NEEEEEEEEE

geepee

En dan verschiet dat krapuul dat er hier zoveel racisten rondlopen.Als ge ze bezig ziet en hoort je zou voor minder godverdomme!!

chris

Moeten ze eens in land van herkomst proberen! Belgen, wat Belgen? Mijn kat is in een paardestal geboren, zij is dan toch géén paard?

Inne

ze zullen met een verwittiging van af komen , maar eet geen ijsje op de bank dan krijg je 250€ boete.

simpel op te lossen: waterkanonnen en wat grof zand bijvoegen. alle dokters en ziekenhuizen vooraf op de hoogte brengen om geen gezandstraalde personen te helpen. probeer wel hun identiteit te vragen op dergelijke momenten. dergelijk tuig in geen enkel geval opnemen in ziekenhuis voor niets en leefloon inhouden voor minstens één jaar. Probleem zou zichzelf wel oplossen!

geepee

Er zijn verschillende krapulekes vrij gelaten en de dag nadien terug opgepakt.Is er dan niks serieus mis met ons rechterlijk systeem als ge dit hoort jongens toch!!

ronny
wanneer word er hier een deftig tegen op getreden, wij brave burgers blijven dit maar pikken en opdraaien voor al de gemaakte kosten !! het leger erbij zetten en met rubberen kogels schieten, op pakken en al hun belgische rechten afnemen, en zelfs overwegen het land uit te zetten, moeten wij dit blijven pikken !!!! laat ons burgers maar eens verenigen en het zelf oplossen, stuur er maar eens een paar harde kernen van voetbal supporters op af, die zullen zich wel eens kunnen uitleven, en deze hoeven dan geen afspraken meer te maken om elkaar soms te lijf te… Lees meer »
JONCRET

Minister Pascal SMET schijnt dat nog goed te keuren ook. Er is maar één methode om dat krapuul tot de orde te roepen : ZERO TOLERANTIE.

geepee

Ja meneer smet neemt dat krapuul maar in bescherming en doe maar alsof uw neus bloed.Is daar al jaren ne ghetto waar alles maar word getolereerd en waar het alle dagen feest is bij die gasten.Smet is bang om een hele hoop stemmen te verliezen bij de verkiezingen nie meer,nie minder.

Maar mensen toch, wees vredelievend voor iedereen. Het is al jaren en jaren zo. daar moeten we toch nemeer wakker van liggen, en oppakken: allee toch. den dag erachter zijn die al terug op straat. kzou die allemaal een ticket geven voor op de vlieger. wel ene waar ze water met oppakken voor bosbranden, dan boven een stuk met veel haaien bakske open. wel zonder kleren. anders vervuilen we de zee. Wanneer gaan ze inzien dat België zijn eigen rasisten kweekt. die mogen, kunnen alles en als wij iets doen worden we alles ontnomen. Vuile kut ministers. die vuile zakken… Lees meer »
Inne

De politieker zijn te laf om maat regelen te treffen , liever de braaf werkend, betalend en echte Belgen kloten.

Don C

Grappig dat er op dees bericht massaal gereageerd wordt, maar op da artikel van die dokters over de laksheid van de bevolking ivm de coronamaatregelen geen hol reacties. Bende mongolen…

wpDiscuz