Hard politieoptreden veroorzaakt miskraam bij Occupy-betoogster (video)

Jennifer Fox is een dakloze 19-jarige die drie maanden zwanger was. Een Occupy Wall Street-betoging draaide voor haar echter uit op een nachtmerrie. Ze liep namelijk een miskraam op tijdens een stevig politieoptreden.Het tragische ongeval gebeurde in het Westlake Park in Seattle. De politie wilde de grote menigte uit elkaar drijven en chargeerde. Daarbij schopte […]

Jennifer Fox is een dakloze 19-jarige die drie maanden zwanger was. Een Occupy Wall Street-betoging draaide voor haar echter uit op een nachtmerrie. Ze liep namelijk een miskraam op tijdens een stevig politieoptreden.
Het tragische ongeval gebeurde in het Westlake Park in Seattle. De politie wilde de grote menigte uit elkaar drijven en chargeerde. Daarbij schopte een agent vol in haar maag en even later kreeg ze opnieuw een stamp in haar onderbuik. Alsof dat niet genoeg was, bewerkten de ordediensten haar nog eens met pepperspray ook.

De jongedame werd naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar ze te horen kreeg dat alles nog in orde was. Later kreeg Fox echter hevige krampen en draaide bijna van haar stokje. Een nieuw onderzoek liet uitschijnen dat het baby’tje geen hartslag meer had. De conclusie van de dokters was dat de stampen en pepperspray de oorzaak waren geweest van het miskraam.

Het politiegeweld om betogers uit elkaar te drijven, swingt stilaan de pan uit. Er duiken steeds meer filmpjes op, waarin bijvoorbeeld te zien is hoe studenten of een oud vrouwtje bewerkt worden met pepperspray. Ook slaan en zelfs schieten op de mensen, is niet uitzonderlijk. (JL)

Reacties

wpDiscuz