Herkent u deze Brusselse bendeleider? (video)

De federale politie is namelijk op zoek naar de Afrikaanse man. Massaal worden er facturen gestolen die bedrijven, veelal in de bouwsector, naar hun klanten sturen. Vervolgens wordt de rekeningnummer vervangen en de factuur alsnog bezorgd aan de klant, waardoor die op een foutief rekeningnummer overschrijft en de echte schuldeiser achter zijn centjes kan fluiten. […]

De federale politie is namelijk op zoek naar de Afrikaanse man.


Massaal worden er facturen gestolen die bedrijven, veelal in de bouwsector, naar hun klanten sturen. Vervolgens wordt de rekeningnummer vervangen en de factuur alsnog bezorgd aan de klant, waardoor die op een foutief rekeningnummer overschrijft en de echte schuldeiser achter zijn centjes kan fluiten. De ‘nieuwe’ rekeningnummers zijn er geen van de bendeleden zelf, maar van derden die hun rekeningnummer in ruil voor een kleine commissie beschikbaar stellen, soms niet wetend dat die voor criminele doeleinden wordt gebruikt.

Een man van Afrikaanse afkomst, tussen de 1,70m en 1,80m groot en 30 à 40 jaar oud met baard in bril checkt in onderstaande video of er al geld werd gestort op de rekening. De politie heeft goede redenen om aan te nemen dat de man één der bendeleiders van de oplichtersclub en vraagt dan ook even een telefoontje te plegen naar het gratis nummer 080/30.300 mocht u deze man herkennen. (SL)

Reacties

wpDiscuz