Horeca Vlaanderen wil loonkost grootschalig laten aanpakken News
Horeca Vlaanderen wil loonkost grootschalig laten aanpakken
News

Horeca Vlaanderen wil loonkost grootschalig laten aanpakken

Horeca Vlaanderen vindt de maatregel om gelegenheidsarbeid minder te belasten een positieve stap, maar vreest dat die niet zal volstaan. De organisatie pleit voor een globaal Horecaplan dat ingrijpt op de totale loonkost. "Enkel zo kan een rendabel ondernemingskader voor onze sector worden gecreëerd", luidt het.

Horeca Vlaanderen reageert daarmee op de hoop die staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) dinsdag uitsprak om binnen enkele dagen tot een beslissing te komen over de modaliteiten om de kost van gelegenheidsarbeid te drukken.

Verder dan gelegenheidsarbeid

"De lastenverlaging op gelegenheidsarbeid is een noodzaak, maar brengt geen zoden aan de dijk voor voltijdse werknemers", zegt afgevaardigd bestuurder Danny van Assche. De voorgestelde lastenverlaging voor ondernemingen met minder dan 20 contractuelen vindt hij te beperkt. Van Assche begrijpt ook de grens van 20 contractuelen niet.

"Om een echt rendabel kader te creëren zijn deze voorstellen onvoldoende", gaat Van Assche voort. De voorgestelde lastenverlaging op overuren zou volgens hem een extra versterking kunnen betekenen, maar daarvoor liggen vooralsnog geen plannen op tafel. Horeca Vlaanderen pleit voor een deftig aantal lastenvrije overuren voor voltijdse werknemers.

Begrotingsopmaak

In de bevoegde Kamercommissie stelde de staatssecretaris dat de beslissing rond een lastenverlaging zou gebeurden bij de begrotingsopmaak.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties