Humo spot met overleden moeder van Filip Dewinter

In het weekblad Humo kon je de afgelopen week een persiflage zien van de beruchte boerka/bikini-foto van An-Sofie Dewinter, dochter van. Op de foto vond je echter een oude dame, die de moeder van Dewinter zou zijn. De moeder van Dewinter is echter al 8 jaar overleden. Op de twitter van Dewinter was te lezen: […]

In het weekblad Humo kon je de afgelopen week een persiflage zien van de beruchte boerka/bikini-foto van An-Sofie Dewinter, dochter van. Op de foto vond je echter een oude dame, die de moeder van Dewinter zou zijn. De moeder van Dewinter is echter al 8 jaar overleden.
Op de twitter van Dewinter was te lezen: “Tegenstanders hebben humor… ook al is die ranzig! Tav Humo: mijn moeder is al 8 jaar overleden” met in bijlage de foto, die je onder dit artikel vindt. Wij vroegen om een uitgebreidere reactie.

Wat vind je van de bewuste afbeelding?
Filip Dewinter: “Ach ja, Humo en humor, dat is maar één lettertje van verschil, maar voor mij is het een wereld van verschil. Ik vind het erover, niet zozeer omwille van mijn moeder maar het is wansmakelijk, beneden alle peil. Maar ook dat is vrije meningsuiting, natuurlijk”.

De campagne krijgt heel veel media-aandacht, tot en met de Verenigde Staten toe. Tevreden?
Filip Dewinter: “We hebben inderdaad van alle kanten vragen gekregen over de campagne, de telefoon staat niet stil. Na de reportage op Fox zijn ook de Amerikaanse kranten in actie geschoten, wat een echt sneeuwbaleffect veroorzaakt. Paul Witteman, toch een autoriteit in Nederland, heeft ons gevraagd naar de studio te komen. Maar ik moet het allemaal wat afremmen.”

Hoezo?
Filip Dewinter: “Iedereen wil natuurlijk mijn dochter, die model stond voor de affiche, spreken, maar zij is niet de woordvoerster van deze campagne en het is nooit de bedoeling geweest om haar op het voorplan te schuiven.” (KA)

Reacties

wpDiscuz