Iraanse actrice moet land ontvluchten vanwege deze ‘immorele’ foto’s

Iran. In dat land was Sadaf Taherian tot voor kort een populaire actrice. Maar de dame kan vanwege de extreem conservatieve overheid, die verplicht dat vrouwen in het openbaar gesluierd moeten rondlopen, niet langer zichzelf zijn.

Uit protest smeet ze op sociale media foto’s van zichzelf zonder sluier. “Ik was nerveus en bezorgd over de reacties op mijn foto’s. Ik wil leven op een plek en op een manier die me gelukkig maakt”, aldus de dappere dame.

Die plek blijkt dus niet langer Iran te zijn. Een goeie twee weken geleden begon ze met haar protestactie. “Ik was nerveus over de (mogelijke) reacties op de foto’s”. Maar het bleef niet alleen bij scherpe kritiek. Het Iraanse ministerie van cultuur bazelde het volgende: “De dame wordt niet langer als ‘artiest’ beschouwd en heeft bijgevolg niet langer het recht om te acteren.”

De populaire tv-show waarin Sadaf een belangrijke rol speelde, werd abrupt van de staatszender gesmeten. Gemene reacties bleven zich opstapelen en de dame is nu gevlucht naar de Verenigde Arabische Emiraten. Allemaal vanwege deze foto’s: (RVH)

Voor haar protest:

Een foto die is geplaatst door Sadaf Taherian (@sadaftaheriann) op

Vanaf haar protest:

Reacties

wpDiscuz