Ja hoor, ook het woord ‘Pasen’ is nu racistisch in Vlaanderen

Na Sinterklaas is nu ook Pasen racistisch.

In Nederland is Sinterklaas al helemaal veranderd, zo bestaan er geen zwarte pieten meer, maar enkel nog witte, paarse, blauwe en groene pieten. Ook in België werden de pieten racistisch genoemd en werd er gepleit om de huidige pieten te verbieden. Gelukkig ging het bij ons (nog) niet zo ver.

Het volgende slachtoffer is misschien wel ‘Pasen’. Het bedrijf Hema heeft in Nederland namelijk het woord Pasen geschrapt uit hun folder omdat sommige mensen ‘aanstoot kunnen nemen aan dit woord’. In plaats van Vrolijk Pasen staat er nu Vrolijk Voorjaar. Paaseieren zijn dus vanaf nu ook racistisch en we kunnen het dan best maar voorjaarseieren noemen blijkbaar? Het Nederlandse Pwned is nu bij Hema langs geweest om verhaal te halen en de opvallende verklaringen zie je in onderstaand filmpje.

Vrolijk voorjaar!

Na Zwarte Piet, negerzoenen en moorkoppen ligt nu ook Pasen onder de guillotine. Om een bepaalde groep klanten niet voor het hoofd te stoten heeft de HEMA op haar laatste folder namelijk besloten de woorden Vrolijk Pasen te vervangen door Vrolijk Voorjaar. Maar dat kan niet overal op begrip rekenen…

Geplaatst door PowNed op maandag 14 maart 2016

Is Pasen ook in België racistisch?

In België zijn we vaker wat trager als het aankomt op trends te laten overwaaien, maar wij dachten om alvast eens te kijken hoe de reclame van Hema er nu in Vlaanderen uitziet. En ja hoor, ook op de Vlaamse reclame staat ‘vrolijk voorjaar’ helemaal bovenaan. Bij ons laat men het woord Pasen nog wel eens heel af en toe vallen in de folder zelf, maar alvast niet op de voorpagina. Het is duidelijk dat ook bij ons ‘Pasen’ naar de achtergrond wordt geduwd door Hema omdat sommige mensen hier ‘aanstoot’ aan kunnen nemen of gekwetst door kunnen worden.

HTML5 Icon

Het zou heel misschien nog kunnen dat Hema voor iedereen goed wil doen en daarom gewoon geen specifieke feestdagen meer per religie willen noemen. Iets dat we nog steeds ontzettend vreemd zouden vinden, maar wie zijn wij natuurlijk? Echter kan dat de reden niet zijn, want wat postte Hema immers een tijdje geleden van promotie? Jawel, een promo voor het Suikerfeest. Niets mis mee, maar is dat niet net zoals Pasen ook een feestdag die specifiek is voor één religie? (MG)

Reacties

wpDiscuz