Jean-Luc Dehaene overleden na val op vakantie

Oud-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) is zopas overleden. Dehaene kwam ten val op reis in Frankrijk. Hij werd 73 jaar.Pijnlijk nieuws uit de politieke wereld. Oud-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) is niet meer. Dehaene was al een tijdje ziek – begin dit jaar werd bij hem pancreaskanker vastgesteld – maar vandaag werd een val tijdens het wandelen […]

Oud-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) is zopas overleden. Dehaene kwam ten val op reis in Frankrijk. Hij werd 73 jaar.
Pijnlijk nieuws uit de politieke wereld. Oud-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) is niet meer. Dehaene was al een tijdje ziek – begin dit jaar werd bij hem pancreaskanker vastgesteld – maar vandaag werd een val tijdens het wandelen op reis in Bretagne, Frankrijk, hem fataal. Door de val belandde hij in coma en even later stierf hij in het ziekenhuis.

Dehaene was premier van België van 1992 tot 1999. In de jaren daarna was hij nog zeven jaar lang burgemeester van Vilvoorde. De Bruggeling was hét boegbeeld bij uitstek van de vroegere CVP dat later onder de noemer CD&V verderging. Dehaene trouwde met zijn echtgenote Celie, waarmee hij vier kinderen had. 

Reacties

wpDiscuz