‘Carjacking-fantast’ wil al zijn geld aan slachtoffer geven

Vorige week reed Benjamin D.C. in zijn Audi R8 na een zat avondje de 50-jarige Martine Beirnaert van de baan, waarna hij wegvluchtte. Toen de politie hem ondervroeg verzon hij een carjacking, maar nu lijkt de jongeman tot inkeer gekomen.Op de E17 reed Benjamin D.C. de het slachtoffer van de baan, waarna de hulpdiensten haar […]

Vorige week reed Benjamin D.C. in zijn Audi R8 na een zat avondje de 50-jarige Martine Beirnaert van de baan, waarna hij wegvluchtte. Toen de politie hem ondervroeg verzon hij een carjacking, maar nu lijkt de jongeman tot inkeer gekomen.
Op de E17 reed Benjamin D.C. de het slachtoffer van de baan, waarna de hulpdiensten haar uit het autowrak moesten bevrijden. Gelukkig op tijd, want de balans had veel zwaarder kunnen zijn: haar auto vloog iets later in brand. Pas gisteren mocht de moeder van twee kinderen het ziekenhuis verlaten.

Benjamin D.C., die enkele dagen in de gevangenis spendeerde, heeft ondertussen volledige bekentenissen afgelegd. “Het verhaal dat ik gecarjackt werd, is verzonnen. Ik heb dat gezegd omdat ik in paniek was na het ongeval dat ik veroorzaakte. Ik had gedronken en was in slaap gevallen”, zo vertelde hij aan zijn advocaat Vic Van Aelst – de advocaat die ook Els Clottemans, die veroordeeld werd voor de parachutemoord, verdedigde.

Ondertussen heeft de jongeman al het geld (wat neerkomt op ongeveer 10.000 euro) op zijn spaarboekje naar een aparte rekening overgezet om het slachtoffer te vergoeden. Bovendien wil hij een brief met verontschuldigingen schrijven. “Dat gebaar apprecieer ik, maar ik vind het minstens even belangrijk dat die jongen zijn lesje leert”, aldus slachtoffer Martine Beirnaert. De vrouw is erg ontdaan over het feit dat Benjamin D.C. niet stopte om haar te helpen, maar wel de tijd nam om een ongeloofwaardig verhaal te verzinnen in de hoop aan vervolging te ontsnappen. Zelf beseft ze dat ze aan de dood ontsnapt is, maar nog voor een lange revalidatie staat: “Ik heb een gebarsten halswervel, drie gebroken ribben en heel wat blauwe plekken”.  Die 10.000 euro zullen niet volstaan om alle schade te dekken… (KA)

Reacties

wpDiscuz