Jongeren in Pakistan verkiezen sharia en dictatuur boven democratie

Jonge Pakistanen verkiezen een islamitische republiek of een militaire regering boven de democratie. Dat blijkt woensdag uit een opiniepeiling die een maand voor de verkiezingen werd gepubliceerd. In Pakistan is de helft van de bevolking jonger dan 25 jaar. De Pakistanen verkiezen op 11 mei hun volksvertegenwoordigers voor het nationale parlement en de provinciale vergaderingen. […]

Jonge Pakistanen verkiezen een islamitische republiek of een militaire regering boven de democratie. Dat blijkt woensdag uit een opiniepeiling die een maand voor de verkiezingen werd gepubliceerd.

In Pakistan is de helft van de bevolking jonger dan 25 jaar. De Pakistanen verkiezen op 11 mei hun volksvertegenwoordigers voor het nationale parlement en de provinciale vergaderingen.

Pessimisme

Een studie van de British Council die woensdag werd vrijgegeven en werd uitgevoerd bij 5.271 personen tussen 18 en 29 jaar oud, toont het pessimisme onder de Pakistaanse jeugd. Zowat 96 procent van de respondenten bevestigt dat Pakistan momenteel op het slechte spoor zit.

Op de vraag wat het beste politieke regime is voor het land, zegt 38 procent van de respondenten voorstander te zijn van een macht gebaseerd op de islamitische wet. Een derde verkiest een militaire regering en slechts 29 procent kiest voor een democratie.

Levensonderhoud

De belangrijkste zorgen van de jonge Pakistanen zijn de stijgende prijzen en de kosten van het levensonderhoud, ver voor het terrorisme.

Minder dan de helft van de ondervraagden zegt te zullen gaan stemmen. De Pakistaanse Volkspartij (PPP) won de laatste verkiezingen in 2008.

Belga Archieffoto

Reacties

wpDiscuz