Is Kim Geybels aan het vissen bij Groen?

Grote consternatie in politiek Vlaanderen. Kim Geybels laat via Facebook weten dat ze een boontje heeft voor Groen Beringen. Gaat de voormalige diva van de Senaat opnieuw de politiek in? Hengelt ze bij Groen voor een positie? We zochten het uit! Ons loederend oog ziet alles. Een nipslip van Lesley-Ann Poppe. Elke onbedoelde twitter-scheet die […]

Grote consternatie in politiek Vlaanderen. Kim Geybels laat via Facebook weten dat ze een boontje heeft voor Groen Beringen. Gaat de voormalige diva van de Senaat opnieuw de politiek in? Hengelt ze bij Groen voor een positie? We zochten het uit!

Ons loederend oog ziet alles. Een nipslip van Lesley-Ann Poppe. Elke onbedoelde twitter-scheet die een bv laat. En we stalk… euhm we zagen ook vanmorgen via Facebook dat Kim Geybels Groen Beringen leuk vond. Reden genoeg om uit te zoeken of ze werkelijk de grote stap maakt.

Daarom trokken we eerst aan de mouw van Groen Beringen. Plaatselijk voorzitter Luc Daniëls reageert verwonderd: “Het zou wel gek zijn als ze naar Groen zou overstappen. Bovendien heb ik persoonlijk wel een probleem met de ideologie van haar vroegere partij, de N-VA. Ik zou ertegen zijn als ze bij ons komt.” Die vogel is dus al afgeschoten.

Op naar de SP.A dan. Eerste schepen Armand Busselen maakte in het begin van dit jaar bekend dat hij gesprekken had met Geybels. Wie weet is ze blijven hangen aan de plakvingers van de Lummense socialisten? “Ik heb er geen idee van”, zegt Busselen tegen ons. “Ik kan niet bevestigen dat ze bij ons zit omdat er nog niets is voortgekomen uit onze gesprekken van januari. We wachten nog.” Zou La Geybels dan in het politieke niemandsland verzeild geraakt zijn?

Dat blijkt nogal mee te vallen. Na enig speurwerk wilde ze ons te woord staan. “Ik ben nu lid en kandidaat van een nieuwe partij, Lumineus Lummen”, zegt ze ons vrolijk. Of ze nog op een lijst gaat staan? “Daar heb ik geen idee van, dat moet nog voor oktober beslist worden door de leiding van de partij.” Kortom: na de nationale politiek wil ze het nu rustiger aan doen in de dorpspolitiek. (AN)

Update: via Twitter kregen we nog de onderstaande screenshot binnen. Nog een bevestiging dat ze kandidate is voor Luminieus Lummen.

Update 2 (3 april 2012): Kim Geybels laat ons weten:
– dat ze al 6 jaar aangesloten is bij Lumineus Lummen en al 5 jaar een mandaat voor die partij vervult als voorzitster van de Lummense Bibliotheekraad.
– de screenshot van de oude website van Lumineus Lummen komt en de website nu is verwijderd.
– dat ze op dit moment niets heeft beslist over wat ze gaat doen in oktober, of ze zelf gaat meedoen is ook nog niet beslist

Reacties

wpDiscuz