Kind dat in gehaktmachine vast raakte is hand kwijt

De 9-jarige jongen die dinsdagochtend met zijn hand in een gehaktmachine terechtkwam, is daarbij zijn hand verloren. Dat meldt het parket van Veurne. Het ongeval gebeurde in de Houtemse Vleeshoeve, het bedrijf van zijn vader. Even voor 9 uur dinsdagochtend was de vader van L. zelf niet aanwezig in de Houtemstraat. Hij bracht op dat […]

De 9-jarige jongen die dinsdagochtend met zijn hand in een gehaktmachine terechtkwam, is daarbij zijn hand verloren. Dat meldt het parket van Veurne. Het ongeval gebeurde in de Houtemse Vleeshoeve, het bedrijf van zijn vader.

Even voor 9 uur dinsdagochtend was de vader van L. zelf niet aanwezig in de Houtemstraat. Hij bracht op dat moment zijn dochtertje naar de opvang. Een 15-jarige stagiaire had al opgemerkt dat het jongetje aan de vleesverwerkende toestellen zat te prutsen. Ze vroeg hem tevergeefs om daarmee te stoppen.

Bevrijd door brandweer

Het slachtoffer raakte met zijn hand klem in de gehaktmachine. Het duurde twintig minuten vooraleer de brandweer van Veurne de jongen uit zijn benarde positie wist te bevrijden. Hij was nooit in levensgevaar en werd in het ziekenhuis onmiddellijk geopereerd. Zijn rechterhand kon echter niet meer gered worden.

Het parket van Veurne stelde geen gerechtsdeskundige aan. De resultaten van een onderzoek door Welzijn op het Werk zullen wel aan het parket bezorgd worden. De vleesmachine blijft verzegeld tot het duidelijk is wat er precies fout liep.

Belga, archieffoto

Reacties

wpDiscuz