Koning en premier Di Rupo bezoeken plaats van aanslag in Luik

13/12/2011 - 16:42
De aanslag in het centrum van Luik waar al zeker vier doden en 75 gewonden te betreuren vielen lokt ook hevige reacties uit vanuit politieke hoek. Zowel Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en premier Elio Di Rupo reageren vol afgrijzen. Naast Di Rupo zullen ook de koning en de koningin de een bezoek brengen aan het provinciehuis in Luik.

Premier Elio Di Rupo (PS) heeft "met afgrijzen" kennis genomen van de "ernstige feiten" die eerder op de dag plaatsvonden in Luik. "Zijn eerste gedachten gaan naar de slachtoffers, hun families en vrienden, en naar alle inwoners van Luik", luidt het in een mededeling.

De premier zal maandagnamiddag de plaats van het drama bezoeken en er de politie- en hulpdiensten ontmoeten. Ook de koning en de koningin, minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) en Waals minister-president Rudy Demotte (PS) zijn rond 17.00 uur ter plaatse.

Ook minister-president Demotte veroordeeld het "zinloos geweld". "Ik ben geschokt omdat ik dacht dat zoiets in België nooit zou kunnen gebeuren."

Kris Peeters

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) betuigt in naam van de Vlaamse regering zijn medeleven naar aanleiding van "de vreselijke schietpartij in het centrum van Luik deze middag".

"In naam van de Vlaamse regering wens ik mijn diepste medeleven uit te drukken aan de onschuldige slachtoffers, en aan hun familie en naasten", schrijft Peeters in een mededeling. "Ik hoop dat dit zinloos en wreed geweld snel bestraft zal worden."

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open vld) betuigt eveneens haar medeleven met de slachtoffers van de aanslag in Luik en met hun familie. Ze staat permanent in contact met de procureur-generaal van Luik en hoopt dat er zo snel mogelijk duidelijkheid zal bestaan over de feiten.

Foto: Photo News

Facebook comments