Koning Filip komt heel wat minder van grond dan Albert dat deed

Dat is meteen iets waar wij alleen maar blij om kunnen zijn. Albert II is nogal kwistig met centjes, dat is algemeen geweten. Toen hij nog koning was, ging hij met zijn Paola een keertje of dertig per jaar op reis. Soms waren dat reizen naar Verweggistan, soms was dat ook alleen maar om eens […]

Dat is meteen iets waar wij alleen maar blij om kunnen zijn.


Albert II is nogal kwistig met centjes, dat is algemeen geweten. Toen hij nog koning was, ging hij met zijn Paola een keertje of dertig per jaar op reis. Soms waren dat reizen naar Verweggistan, soms was dat ook alleen maar om eens te gaan kijken of de bloemen aan zijn buitenverblijf in Nice al in bloei stonden. Reizen kost geld, en in het geval van Albert was dat dan geld van Defentie. Als de koning reist, boekt ie immers niet bij Ryanair maar wordt hij met een militair vliegtuig gevlogen.

Jaarlijks rond deze tijd vogelt minister De Crem uit hoeveel geld de koninklijke reizen van het jaar tevoren gekost hebben en dat verschil is groot. In 2011 werd er door de koning voor 229.565 euro gereisd op de kap van Defensie, in 2012 was dat 219.419 euro en vorig jaar was dat slechts… 137.661 euro! (SL)

Reacties

wpDiscuz