Koop eens een berg!

Geen idee wat te kopen voor Vaderdag? Wat had u gedacht van een berg? En niet zo’n zielige A-cup zoals de Kemmelberg of Frituur ’t Barakske (alias Baraque Fraiture), maar een Marie Vinck-achtig reliëf met weelderig begroeid V-dal.Elk land heeft zo zijn manier om uit de schulden te geraken. Onlangs verpatste Griekenland enkele eilanden en […]

Geen idee wat te kopen voor Vaderdag? Wat had u gedacht van een berg? En niet zo’n zielige A-cup zoals de Kemmelberg of Frituur ’t Barakske (alias Baraque Fraiture), maar een Marie Vinck-achtig reliëf met weelderig begroeid V-dal.Elk land heeft zo zijn manier om uit de schulden te geraken. Onlangs verpatste Griekenland enkele eilanden en nu etaleert Oostenrijk twee van haar meest waardevolle bergen. Voor een prikje kan u uw eigen vlag zetten op de top van de Rosskopf (2.600 meter) en de Grosse Kinigat in de Oostenrijkse Alpen en als we het federale vastgoedagentschap (BIG) mogen geloven, kan u eveneens genieten van “één van de mooiste uitzichten” op de Karnische Alpen, een imposante bergketen in Karinthië, vlak bij de Italiaanse grens.

Weet wel dat er jaarlijks duizenden wannabe-alpinisten uw vlag zullen proberen te veroveren, maar als u daar geen problemen mee heeft, hoeft u enkel 29.000 euro (Rosskopf) of 92.000 euro (Grosse Kinigat) neer te tellen en klaar is Kees. Bijna vergeten: de burgemeester van de nabijgelegen gemeente Kartitsch is niet echt opgezet met het plannetje omdat hij net een nieuw klimparcours wilde aanleggen. Verwacht dus geen al te enthousiaste verwelkoming met schnitzels en knödels. En nog een laatste dingetje: wij dachten al meteen heel het stenen natuurwonder af te spannen, maar blijkbaar is het in Oostenrijk verboden om wandelaars “van uw erf” te sturen. Maar toch, toppertje! (KDN)

Grosse Kinigat, van u voor 92.000 euro:

Rosskopf, all yours voor 29.000 euro:

Reacties

wpDiscuz