Kris Peeters roept zijn sympathisanten op om de koekenstad op zijn kop te gaan zetten

Echt waar: als het aan Kris Peeters ligt, dan loopt het op de Antwerpse Meir vandaag vol met zagende en klagende CD&V’ers. Kaki op straat: de federale vicepremier heeft daar een bloedhekel aan. Dat liet hij vorige week al weten, nadat Kris met zijn vrouw was gaan shoppen op de Meir. “Die militairen moeten hier […]

Echt waar: als het aan Kris Peeters ligt, dan loopt het op de Antwerpse Meir vandaag vol met zagende en klagende CD&V’ers.


Kaki op straat: de federale vicepremier heeft daar een bloedhekel aan. Dat liet hij vorige week al weten, nadat Kris met zijn vrouw was gaan shoppen op de Meir. “Die militairen moeten hier zo snel als mogelijk weg”, zo zei hij toen. Het antwoord van Bart De Wever was, dat de Meir geen plaats is om politieke spelletjes te spelen en dat Kris daar maar over moest discussiëren in de Wetstraat.

Blijkbaar is Peetes dat toch niet van plan. Vanuit zijn kabinet is namelijk een mail vertrokken naar alle CD&V-sympathisanten met de vraag om dit weekend naar de koekenstad te trekken, daar gaan winkelen (het is immers de laatste dag van de wintersolden) en dan via Facebook en Twitter volle bak klaagberichten over de militairen de wereld insturen, zodat Bart De Wever geen andere keuze meer heeft dan de militairen wederom naar hun kazerne te sturen.

Zogezegd komt de mail van CD&V Antwerpen, zo weet HLN, maar hij werd dus duidelijk van Peeters’ kabinet verstuurd. “Het kabinet van de vicepremier wordt in deze gebrieft wie meedoet aan de actie. Zij zullen jullie ondersteunen”, staat er nog te lezen. “Ook CD&V nationaal monitort het komende weekend. De pers zal ook door kabinet Peeters getipt worden.”

Het aller strafste aan dit verhaal is, dat de inzet van de militairen in Antwerpen werd beslist door de federale regering en dus heeft Kris Peeters daar zelf mee ingestemd… (SL)

Reacties

wpDiscuz