Kwart meer schadeclaims voor putten in wegdek

Al 1.250 bestuurders hebben dit jaar een schadeclaim ingediend bij de Vlaamse overheid, omdat hun auto was beschadigd door een slecht onderhouden wegdek. Dat zijn er een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Zo’n klacht indienen, loont: de overheid moet in één op de twee gevallen betalen.

Putten in het wegdek, het is niet alleen een pest voor bestuurders, ook de Vlaamse overheid heeft er z’n handen mee vol. “Het is opnieuw een heel strenge winter geweest”, zegt Ilse Luypaerts, woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer, dat instaat voor het onderhoud aan onze wegen. “Dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Zowel het wegdek als de wagens hebben er zwaar onder geleden.”

Door het recordaantal schadeclaims moet de overheid nu al naar schatting 350.000 euro betalen en die factuur kan alleen maar oplopen. De 8 miljoen euro extra, die minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) zopas heeft voorzien voor het onderhoud aan onze wegen, gaat dus ook voor een deel naar het uitbetalen van schadevergoedingen.

Proces-verbaal

Een schadeclaim indienen bij de Vlaamse overheid, dat kan je niet zomaar. “Je moet een proces-verbaal van de politie hebben, waarin staat dat de schade aan de auto is aangericht door de gebrekkige infrastructuur”, zegt Luypaerts.

De Vlaamse overheid moet in de helft van 1.250 schadeclaims betalen. Zo’n 100 dossiers worden nog onderzocht.

WB

Foto Photonews

Reacties

wpDiscuz