Leerlingen onderkoeld na kajak-incident

Tientallen leerlingen van drie scholen, waarvan twee uit Diest, hebben even de schrik van hun leven beleefd. Op excursie gingen de leerlingen kajakken op de Lesse, maar door een losgekomen boomstronk ontstond er even paniek. 50 leerlingen botsten met hun kajak tegen de boom en belandden in het water, zes leerlingen werden afgevoerd naar het […]

Tientallen leerlingen van drie scholen, waarvan twee uit Diest, hebben even de schrik van hun leven beleefd. Op excursie gingen de leerlingen kajakken op de Lesse, maar door een losgekomen boomstronk ontstond er even paniek. 50 leerlingen botsten met hun kajak tegen de boom en belandden in het water, zes leerlingen werden afgevoerd naar het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen. Enkele andere leerlingen zijn ook per helikopter van een zandbank geëvacueerd.

“De situatie was toch vrij riskant”, vertelt Peter, een begeleider van de Diestse school op Radio2. “Zo was er een meisje dat maar net met haar hoofd boven water uitkwam. Veel leerlingen zijn uit de kajak gesprongen om haar te helpen. Het was knap om zien hoe de leerlingen elkaar te hulp schoten. Ook leerlingen van de andere school die ze helemaal niet kenden. Nadien hebben we de leerlingen langs de kant opgevangen.”

Sterke stroming

“Het water stond redelijk hoog en de stroming was alleszins sterker dan de andere jaren”, weet Peter. “We gaan al twaalf jaar kajakken en dit is de eerste keer dat er iets gebeurd. We moeten dit dus ook zeker niet dramatiseren. Of we volgend jaar opnieuw gaan kajakken? Dat is niet mijn beslissing. Maar al bij al is het nog goed afgelopen en dat is het belangrijkste.”

“Op dit moment (16u) zitten we allemaal weer in de bus op weg naar huis. Gelukkig heeft niemand een ernstige blessure opgelopen”, besluit Peter opgelucht.

Foto SM

Reacties

wpDiscuz