“Maggie De Block is een teletubbie maal zes” (audio)

Vergeet Bart De Wever, er is een nieuw mikpunt van spot. Wij presenteren u Maggie De Block. Haar favoriete frituur hebben we nog niet gevonden, maar één ding is zeker: de nieuwe staatssecretaris heeft meer dan één parlementszetel nodig. Maggie De Block, ze  heeft haar naam niet gestolen en ze zal het geweten hebben. De […]

Vergeet Bart De Wever, er is een nieuw mikpunt van spot. Wij presenteren u Maggie De Block. Haar favoriete frituur hebben we nog niet gevonden, maar één ding is zeker: de nieuwe staatssecretaris heeft meer dan één parlementszetel nodig.
Maggie De Block, ze  heeft haar naam niet gestolen en ze zal het geweten hebben. De ietwat corpulente dame werd tot staatssecretaris euhm.. gebombardeerd en is sinds enkele dagen de moederkloek van een aantal moeilijke portefeuilles, zoals asiel en migratie. Een hele verantwoordelijkheid en een job met aanzien, maar toch is De Block het favoriete mikpunt van flauwe, maar toch wel geslaagde grapjes in de media.

Zo ook vanmorgen op De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op MNM. Ann Van Elsen lanceerde een niet mis te verstaan grapje over het rubensiaans figuur van onze nieuwe staatssecretaris. “Ze is een teletubbie maal zes”, grapte de ex-miss België. Peter Van de Veire wou Maggie dan weer lekker vol steken zoals een kerstkalkoen.

Een ding is zeker, Maggie De Block zal naast Bart De Wever voor heel wat ‘tegengewicht’ zorgen binnen het politieke landschap. Ze ligt trouwens al in de clinch met de NV.A.-leider. De Wever begrijpt de ‘palaverstrategie’ van De Block niet. Onze staatssecretaris verklaarde dat ze de eerstvolgende maand zal zitten en zwijgen. Zitten? Dan vragen wij ons af hoeveel parlementszetels Maggie De Block onder haar kont geschoven kreeg… En nu maar hopen dat de regering niet valt. Anders kan het wel eens flink gaan daveren. (HB)

Onze cartoonist leefde zich alvast uit op het thema: “Maggie werpt zich op het asielbeleid”!

Reacties

wpDiscuz