Man vermoordt vrouw en woont boven lijk met nieuwe vriendin

Speurders hebben het lichaam van Vanessa Luyks, de 30-jarige vrouw die sinds mei verdwenen was, aangetroffen in haar eigen huis. Vermoedelijk heeft haar man, Kris G., haar vermoord en het lijk maandenlang verborgen in de kelder.Een Herenthoutse wijkagent probeerde al sinds mei contact op te nemen met Luyks, maar ze was niet te bereiken. Ook […]

Speurders hebben het lichaam van Vanessa Luyks, de 30-jarige vrouw die sinds mei verdwenen was, aangetroffen in haar eigen huis. Vermoedelijk heeft haar man, Kris G., haar vermoord en het lijk maandenlang verborgen in de kelder.
Een Herenthoutse wijkagent probeerde al sinds mei contact op te nemen met Luyks, maar ze was niet te bereiken. Ook aan de deur van haar huis had hij geen succes. Haar man, waarmee ze nog maar twee maanden getrouwd was, vertelde de agent dat ze haar biezen had gepakt en vertrokken was en dat hij niet wist waar ze uithing. Dat toneeltje ging maandenlang door, tot de politie uiteindelijk besloot dat het welletjes was geweest.

Gisterochtend viel een team van lokale agenten, speurders van de Turnhoutse federale politie en Civiele Bescherming het huis van Luyks binnen. In de kelder troffen ze een lijk aan in verregaande staat van ontbinding. De autopsie moet nog uitwijzen of het inderdaad om de verdwenen vrouw gaat, maar dat ligt er natuurlijk vingerdik op.

Haar kersverse man, Kris G., werd meegenomen voor verhoor en zou volgens verschillende bronnen al bekend hebben. Voor de familie van Luyks komt dat niet als een verrassing. “De situatie tussen Vanessa en haar vriend liep begin dit jaar uit de hand”, weet haar stiefvader. “Kris had geen werk, deed niets en dat zorgde voor spanningen, waardoor Vanessa’s drie kinderen ook van haar werden weggehaald.”

Een afschuwelijk detail: dader Kris G., die trouwens geen onbekende is bij het gerecht, woonde al meteen na Vanessa’s dood met een nieuwe vriendin en haar drie kinderen in het huis, letterlijk boven het lijk van zijn vrouw. (JL)

Reacties

wpDiscuz