Man wurgt flik na controle gesluierde moslima

Het is ambras in de Franse stad Trappes, nabij Parijs. Aanzet was een boerka-moslima die zich moest legitimeren aan de politie, maar manlief wilde niet dat ze haar gezicht liet zien. Gevolg: meneer slaagt compleet door en de stad staat in brand.Weet u nog toen een moslima gekleed in gordijnachtig materiaal een kopstoot verkocht aan […]

Het is ambras in de Franse stad Trappes, nabij Parijs. Aanzet was een boerka-moslima die zich moest legitimeren aan de politie, maar manlief wilde niet dat ze haar gezicht liet zien. Gevolg: meneer slaagt compleet door en de stad staat in brand.
Weet u nog toen een moslima gekleed in gordijnachtig materiaal een kopstoot verkocht aan een Molenbeekse flik? Lokte heel wat reacties uit in zowel pro als contra niqab-kampen. Gelijkaardig verhaal gisteren in de Franse stad Trappes, alwaar een volledig besluierde dame samen met manlief over straat liep en benaderd werd door de politie. Die wilde dat de dame zich van haar camouflagewerk ontdeed – zo hoort het ook, aangezien het ook in Frankrijk verboden is om in het openbaar een sluier te dragen die het gezicht helemaal bedekt. Was helemaal tegen de zin van manlief, die vervolgens overging tot een wurgactie bij één van de agenten.

Gelukkig viel er niemand dood wegens ademnood en kon de agressieve pipo ingerekend worden, maar zowat 400 buurtbewoners waren al gauw op de hoogte van het schandaal dat zich had afgespeeld – het feit dat agenten de vrouw dwong zich te identificeren, extreem schandalige actie vanwege politiezijde dus… (note the sarcasm, nvdr) – en daarom gingen ze over tot stadsdestructie. Vuilnisbakken die in lichterlaaie gezet werden, bushokjes die vernield werden, vuurwerk van hier tot in Afrika enzovoort.

Kortom, genoeg om Trappes al snel aan een oorlogsgebied te doen denken. Ook vannacht nog werd er hevig geprotesteerd, gescandaliseerd en gevandaliseerd. Zes heethoofden werden opgepakt, eentje raakte gewond. En het leven gaat voort… (KDN)

Reacties

wpDiscuz