Marc Coucke behoort tot de rijksten ter wereld

Bill Gates blijft ook dit jaar Carlos Sim en Warren Buffett voor in de lijst van Forbes. In de top 1500 vinden we deze keer ook drie belgen terug. Albert Frère is nog steeds onze rijkste landgenoot, met een vermogen van om en bij de 4,5 miljard euro is hij goed voor een 318e plaats. […]

Bill Gates blijft ook dit jaar Carlos Sim en Warren Buffett voor in de lijst van Forbes. In de top 1500 vinden we deze keer ook drie belgen terug.

Albert Frère is nog steeds onze rijkste landgenoot, met een vermogen van om en bij de 4,5 miljard euro is hij goed voor een 318e plaats. De op een na rijkste Belg is Patokh Chodiev, een genaturaliseerde Oezbeek, die zijn fortuin vergaarde met mijnen. Hij valt met z’n 949e plaats nog net binnen de top 1000. En last but not least, de belangrijkste nieuwkomer in de lijst, op een mooie 1415e plaats, de immer goedlachse Marc Coucke. Hij heeft z’n plaats natuurlijk te danken aan de verkoop van z’n bedrijf Omega Pharma aan een Amerikaanse multinational. Toch zijn zij in vergelijking met Bill Gates en Carlos Slim natuurlijk maar klein bier.

Opvallend is wel dat er in de top 10 van Forbes niemand uit Azië te vinden is. Nochtans het werelddeel dat tegenwoordig de grootste groei kent. Het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd vooraleer hier verandering in zal komen. De VS is nog steeds het best vertegenwoordigd, met zeven zwaargewichten in de top 10.

Reacties

wpDiscuz