Marc Van Ranst haalt héél zwaar uit op Twitter: ‘Goor, racistisch en seksistisch’

De viroloog laat weer van zich spreken

Marc Van Ranst is steeds prominent aanwezig op Twitter. Naast heel wat complimenten krijgt hij ook behoorlijk wat kritiek en de bekende viroloog is absoluut niet vies om zichzelf uitgebreid te verdedigen en regelmatig komt hij ook met een stevig weerwoord.

Enkele dagen geleden maakte hij de horecasector nog behoorlijk boos met een minder gepast ‘grapje’. Deze keer wordt uitgebreid over hem gesproken door een weer heel andere reden.

Schild en Vrienden is niet gelukkig

Het Twitter-account van Schild en Vrienden, de jongerenbeweging die uitgebreid in de media kwam via een veelbesproken Pano-reportage en waar onder andere Dries van Langenhove lange tijd aan het hoofd heeft gestaan, stuurde een Tweet de wereld in over hoe er in de laatste jaren honderden extremisten opnieuw zijn vrijgelaten.

“Als de Belgische staat eens wat minder middelen zou verspillen aan het terroriseren van jongens en meisjes die memes delen, zouden we misschien meer middelen kunnen steken in het bestrijden van écht extremisme.”

De memes waar ze over spreken zijn de ‘grappige’ afbeeldingen die onderling in hun groepje werden gedeeld en vaak nogal extreem waren.

Van Ranst gaat in de aanval

Een inkoppertje natuurlijk voor meneer Van Ranst. Hij is immers een fervente hater van alles wat naar Vlaams Belang ruikt. Al enige tijd is hij op oorlogspad met de heren en dames van de bekende partij. Hij haalde dan ook heel stevig uit naar ‘Schild en Vrienden’.

“Jongens en meisjes die memes delen”… Je vergeet er niet geheel toevallig bij te vertellen dat jullie clubje de meest gore antisemitische, racistische en seksistische ongein propageerden. Jullie zijn tegelijkertijd “écht extremisme” en ook wel heel zielig op schlemielige wijze.

Zoals steeds werd hij hierna door de ene persoon bejubeld terwijl de andere dan weer van schande spreekt.

Reacties

wpDiscuz