Marie-Rose Morel: “Ik overweeg euthanasie”

Voormalig politica Marie-Rose Morel strijdt nog steeds tegen kanker. Ze geeft de hoop niet op, maar zegt wel euthanasie te overwegen. De 38-jarige Morel kreeg een half jaar geleden te horen dat ze nog maar zes maanden te leven had. Ze vecht nog steeds tegen de ziekte en zoekt haar toevlucht in alternatieve behandelingen. Zo […]

Voormalig politica Marie-Rose Morel strijdt nog steeds tegen kanker. Ze geeft de hoop niet op, maar zegt wel euthanasie te overwegen.

De 38-jarige Morel kreeg een half jaar geleden te horen dat ze nog maar zes maanden te leven had. Ze vecht nog steeds tegen de ziekte en zoekt haar toevlucht in alternatieve behandelingen. Zo laat Morel zich onder meer inspuiten met het kippenvirus om haar afweersysteem te stimuleren.

Als het te erg wordt, overweegt de oud-politica euthanasie. “Ik heb beslist wanneer ik uit dit leven stap op basis van twee criteria. Ten eerste moet ik overtuigd zijn dat er geen weg meer terug is. Ten tweede moet ik ondraaglijk veel pijn hebben. Maar wees gerust: als ik ondraaglijk lijd en ik heb nog een waterkans om te genezen, dan zal ik die kans grijpen”, vertelt ze in Story.

Marginaal

Ondanks haar zware ziekte heeft ze de ophef rond ex-partijgenoot Bart Debie niet gemist. Die schreef op Facebook “Zet de champagne maar koud” toen het nieuws uitlekte dat de toestand van Morel verslechterde, maar het bericht had daar volgens hem niets mee te maken. Marie-Rose Morel gelooft dat verhaal echter niet.

“Zelfs van zo’n crapuul had ik zoiets niet verwacht. Je kunt slecht zijn en zoiets denken maar zoiets op Facebook zetten? Dat is gewoon marginaal. Met mijn ex-man heb ik een zeer slechte band, maar zelfs hem heb ik nooit dood gewenst”, besluit ze.

Reacties

wpDiscuz