Masterplan elektrische mobiliteit al drie jaar dode letter

“Drie jaar nadat het ontwerp van federaal masterplan elektrische mobiliteit door alle betrokkenen werd ondertekend, is het nog steeds dode letter.” Dat zegt senator Lode Vereeck (Open Vld) vandaag in Het Belang van Limburg. Om de verkoop van elektrische wagens een duw in de rug te geven, werkte de directie Energie van de FOD Economie […]

“Drie jaar nadat het ontwerp van federaal masterplan elektrische mobiliteit door alle betrokkenen werd ondertekend, is het nog steeds dode letter.” Dat zegt senator Lode Vereeck (Open Vld) vandaag in Het Belang van Limburg. Om de verkoop van elektrische wagens een duw in de rug te geven, werkte de directie Energie van de FOD Economie in 2012 een ontwerp van een nationaal “Masterplan voor het Stimuleren van Elektrische Mobiliteit in België” uit. In februari 2012 werd dat document door alle betrokken – milieubeweging, elektriciteitssector en auto-industrie – ondertekend en sindsdien gebeurde er niets.

“De stuurgroep die het masterplan moest concretiseren kwam slechts driemaal samen, de laatste keer op 26 januari 2012. En dan zijn we verbaasd als bedrijven als Tesla kiezen voor een vestiging in Nederland”, zegt Vereeck. Open Vld heeft nu in de senaat – de materie heeft zowel betrekking op federale en gewestelijke bevoegdheden – een ontwerp van resolutie ingediend die het masterplan nieuw leven wil inblazen.

Reacties

wpDiscuz