MediaMarkt verkoopt occasielaptop als nieuw

De Nederlander Sven Roomeijer vond op zijn zogezegde nieuwe laptop allemaal privégegevens van de vorige eigenaar, Ruud Van Schaik. Beide mannen kochten dezelfde laptop bij de grote elektrogigant MediaMarkt in Cruquius, alleen op een ander moment… Toen Sven Roomeijer uit Haarlem zijn nieuwe laptop wilde openen werd hij verwelkomd als Ruud Van Schaik en stond […]

De Nederlander Sven Roomeijer vond op zijn zogezegde nieuwe laptop allemaal privégegevens van de vorige eigenaar, Ruud Van Schaik. Beide mannen kochten dezelfde laptop bij de grote elektrogigant MediaMarkt in Cruquius, alleen op een ander moment…

Toen Sven Roomeijer uit Haarlem zijn nieuwe laptop wilde openen werd hij verwelkomd als Ruud Van Schaik en stond die al vol met verschillende van Van Schaik zijn privégegevens. Hij kon zijn identiteitskaart, siskaart, huurcontract, belastingsaangifte en zelfs privéfoto’s bekijken. Blijkbaar had Van Schaik, die in Hillegom woont, de laptop eerder dit jaar teruggebracht nadat die al na een week was gecrasht en heeft MediaMarkt de opgelapte laptop als nieuw aan Roomeijer verkocht.

De elektroketen, die met de slogan “Ik ben toch niet gek” uitpakt, had nochtans gezegd dat de laptop niet meer te repareren was en gaf Van Schaik een nieuwe. Intussen recupereerden de medewerkers van Mediamarkt het toestel, maar vergaten de bestanden te verwijderen voor ze hem als nieuw terug in de rekken legden. “Van Schaik heeft geluk dat ik geen crimineel ben”, zegt de verontwaardige Roomeijer.

Beide mannen zijn misnoegd over MediaMarkt. Van Schaik dient sowieso een klacht in hoewel rechtsbijstand hem moest melden dat zo’n zaken meer voorkomen, maar niet echt kunnen aangeklaagd worden. “Er is wettelijk niet echt misbruik van gemaakt”, hoort Van Schaik. Roomeijer is al even kwaad en weet ook niet wat hij met de schandalige zaak moet doen. “Ik durf deze laptop niet eens terug te brengen, straks verkopen ze hem weer en heeft iemand mijn gegevens. Mediamarkt moet maar een oplossing bedenken.”  (IV)

Reacties

wpDiscuz