Meer en meer drugs in het verkeer

De politierechters in ons land hebben vorig jaar 36.859 bestuurders veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Dat is een lichte stijging in vergelijking met het jaar voordien, blijkt uit cijfers van het Vast Bureau voor Statistiek en Werklastmeting, zo melden de kranten van Mediahuis.“Het aantal bestuurders dat bij mij terechtstaat omdat […]

De politierechters in ons land hebben vorig jaar 36.859 bestuurders veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Dat is een lichte stijging in vergelijking met het jaar voordien, blijkt uit cijfers van het Vast Bureau voor Statistiek en Werklastmeting, zo melden de kranten van Mediahuis.
“Het aantal bestuurders dat bij mij terechtstaat omdat ze betrapt werden onder invloed van drugs, is de jongste tijd spectaculair gestegen”, zegt de Dendermondse politierechter Peter D’Hondt. Guy Meyns, politierechter in Brugge, bevestigt de trend. Een duidelijke oorzaak voor de spectaculaire opmars is er volgens de politierechters niet. “Na de invoering van de speekseltest heeft de politie ongetwijfeld meer controles uitgevoerd”, zegt de Leuvense politierechter Kathleen Stinckens.

Maar dat is volgens haar Brugse collega Meyns niet de enige oorzaak. “Mensen grijpen tegenwoordig gewoon ook veel meer naar roesmiddelen. Ik heb al veel bestuurders voor mij zien staan die aan de amfetamines zaten. En dat zijn heus niet alleen maar jongeren die terugkomen van de discotheek. Evenzeer gaat het om havenarbeiders, handelsreizigers of zelfs kaderleden van grote bedrijven.”

Reacties

wpDiscuz