Megaclaim van 105 miljoen euro tegen Spaar Select

In september van 2011 startte Dolor, een vzw van gedupeerde beleggers, een rechtzaak tegen Spaar Select. Dit bedrijf verkocht verboden leaseproducten maar wist ondanks een veroordeling toch beroep aan te tekenen. Nu start Dolor opnieuw met een megaclaim. Zoals we eerder meldden verkocht Spaar Select leaseproducten die in België verboden waren. Er werden leningen afgesloten […]

In september van 2011 startte Dolor, een vzw van gedupeerde beleggers, een rechtzaak tegen Spaar Select. Dit bedrijf verkocht verboden leaseproducten maar wist ondanks een veroordeling toch beroep aan te tekenen. Nu start Dolor opnieuw met een megaclaim.

Zoals we eerder meldden verkocht Spaar Select leaseproducten die in België verboden waren. Er werden leningen afgesloten om aandelenpakketten te kopen die einde jaren negentig minder waard werden. Naar verluidt richtte het bedrijf vooral zijn pijlen op goedgelovige mensen die gemakkelijk te overtuigen waren.

In november 2011 oordeelde de correctionele rechtbank dat Spaar Select inderdaad frauduleus te werk ging en veroordeelde het bedrijf samen met enkele andere medeplichtigen tot een geldboete. Hierna tekende Spaar Select beroep aan. Bovendien wensten de advocaten van het bedrijf het proces uit te stellen om een nog onbekende reden.

Ondanks herhaaldelijk aandringen heeft de rechtbank toch niet het bedrijf gevolgd en gaat de eerstvolgende zitting door in de week van 2 mei. De 200 benadeelde beleggers vragen een schadevergoeding van minstens 105 miljoen euro. Een woordvoerder van Dolor zegt dat ze een uitspraak verwachten aan het einde van september. (AN)

Reacties

wpDiscuz