Meisje van tien is mama geworden

02/11/2010 - 16:36

In Spanje heeft een meisje van tien jaar oud een kerngezonde baby op de wereld gezet. Het stukje van de wereld waarop het meisje van haar telg beviel is het Andalusische Jerez de la Frontera. Een woordvoerster van het ministerie van Sociale Zaken maakte vandaag bekend dat zowel baby als moeder kerngezond zijn.
Men deelde ook mee dat de vader van het kind eveneens minderjarig is. Het ministerie bekijkt momenteel of de moeder en haar familie wel in staat zijn om voor het kind te zorgen.

Het jonge meisje zou van Roemeense origine zijn. Volgens haar moeder is het in haar land van herkomst gebruikelijk om op die leeftijd al moeder te worden.

Pastors, met z’n allen daarheen dan maar? (PhPa)


English version:

In Jerez de la Frontera (Spain) a merely ten year old girl has given birth to a baby. Both child-mom and child are in perfect healthy condition.

The father of the baby also  appears to be a minor. Local authorities are now investigating wether the girl and her family are capable of raising the child. According to the newborn's grandmother on mother's side, in their country of origin Romania it's customary to have a child at that age. Others say that that is only the fact in gipsy circles.

Facebook comments