Mexicaanse regering verhoogt benzine- en dieselprijzen met 20%, Mexicanen besluiten dan maar om alle winkels te beroven (video)

In Mexico zijn ze het ook af en toe niet eens met de regering.

Wanneer wij het niet eens zijn met een beslissing van de regering dan zetten we op Facebook een gigantische reactie van hoe slecht het leven eigenlijk is in België. Buiten nog de sporadische stakingen van het personeel van de NBMS en De Lijn blijft het daar wat bij in ons landje.

In Mexico daarentegen reageert de bevolking iets anders op beslissingen van de overheid. De Mexicaanse regering heeft onlangs beslist om de prijzen van benzine en diesel met 20% te verhogen. De president en zijn regering gaven aan dat het een moeilijke beslissing was, maar ze moesten deze prijzen gelijkzetten met de algemene internationale prijzen om verdere problemen in de toekomst te voorkomen.

De Mexicanen zelf zijn het daar niet bepaald mee eens en laten dat ook merken. Maar liefst 300 winkels zijn sinds de beslissing leeggeroofd. Het gaat overigens meestal om grote ketens en geen kleine kruidenierszaken achter de hoek. Honderden mensen tegelijkertijd roven de winkels leeg. In onderstaande video zie je wat een gekkenhuis het momenteel is op sommige plaatsen in Mexico. Reeds 700 mensen werden gearresteerd, maar de overvallen blijven zich in snel tempo opvolgen. De Mexicanen zijn blijkbaar geen bevolking die je boos moet maken. (MG)

Reacties

wpDiscuz