Moslims in Hamburg krijgen drie kerkelijke feestdagen

Moslims in Hamburg krijgen het recht op islamitisch godsdienstonderwijs in openbare scholen. Drie moslimfeestdagen – het offerfeest, suikerfeest en ashura – worden als kerkelijke feestdagen erkend. Moslimwerknemers mogen die dagen vrij nemen, moslimscholieren hoeven dan niet naar school. Dat staat in een uniek verdrag dat de stad Hamburg met de moslimorganisaties heeft gesloten. In Hamburg […]

Moslims in Hamburg krijgen het recht op islamitisch godsdienstonderwijs in openbare scholen. Drie moslimfeestdagen – het offerfeest, suikerfeest en ashura – worden als kerkelijke feestdagen erkend.

Moslimwerknemers mogen die dagen vrij nemen, moslimscholieren hoeven dan niet naar school. Dat staat in een uniek verdrag dat de stad Hamburg met de moslimorganisaties heeft gesloten. In Hamburg wonen zowat 180.000 moslims.

Er is vijf jaar over het akkoord onderhandeld. Het moet alleen nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.Hamburg sloot eerder soortgelijke overeenkomsten met de katholieken (2005) en joden (2007).

Burgemeester Olaf Scholz (SPD) noemde het verdrag ‘een vanzelfsprekendheid’. Vertegenwoordigers van de moslimgemeenschappen spraken van een historische gebeurtenis.

GPD

Reacties

wpDiscuz