Partijen dienen motie van wantrouwen in tegen minister Muyters

De Vlaamse oppositiepartijen Open Vld, Vlaams Belang, LDD en Groen dienen een motie van wantrouwen in tegen Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters (N-VA). Die heeft zich woensdag in het Vlaams Parlement verontschuldigd voor zijn communicatie rond de hervorming van de Belasting op Inverkeerstelling (BIV). In een mail had het kabinet-Muyters de schuld voor het […]

De Vlaamse oppositiepartijen Open Vld, Vlaams Belang, LDD en Groen dienen een motie van wantrouwen in tegen Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters (N-VA). Die heeft zich woensdag in het Vlaams Parlement verontschuldigd voor zijn communicatie rond de hervorming van de Belasting op Inverkeerstelling (BIV). In een mail had het kabinet-Muyters de schuld voor het uitstel van die hervorming in de schoenen van de oppositie geschoven.
De belasting op de inschrijving van een nieuwe wagen zou op 1 januari hervormd worden, maar de invoering werd uiteindelijk met twee maanden uitgesteld. In een e-mail die Marino Keulen (Open Vld) kon onderscheppen, zegt het kabinet Muyters aan een burger die om informatie vraagt: “Ook wij betreuren dat de datum van inwerkingtreding is verschoven naar 1 maart 2012. Het is bijzonder jammer, maar u en wij zijn slachtoffer van een politiek spel gespeeld door Open Vld, Groen en LDD.”

Minister Muyters werd woensdag in het Vlaams Parlement zwaar op de korrel genomen. De felste kritiek kwam van de oppositie, maar ook de meerderheid was niet mals voor de N-VA-minister. De verwijten gingen van “grof en leugenachtig” (Open Vld), “een zware deontologische fout” (Groen) tot “een complete faux-pas” (LDD) en “een minister onwaardig” (Vlaams Belang). Ook meerderheidspartijen sp.a, N-VA en CD&V vonden dat de minister uit de bocht was gegaan.

Minister Muyters gaf zijn fout toe. “Ik verontschuldig mij voor de termen die in de mail zijn gebruikt.” Muyters benadrukte dat hij “respect heeft voor de werking van het parlement” en dat er rekening gehouden zal worden met de opmerkingen die het parlement heeft op de hervorming.

De oppositiepartijen vinden de verontschuldigingen van de minister echter “te zwak” en dienen samen een motie van wantrouwen in.

 

Reacties

wpDiscuz